fbpx

HARDENBERG 0523-261683 | ENSCHEDE 053-4317554

Warmtepomp laten installeren

Warmtepomp laten installeren

Wit u een warmtepomp laten installeren? Kies dan voor de kwaliteit en het vakmanschap van Otterman Techniek. Otterman techniek bestaat al meer dan 80 jaar. Opgestart in 1935 in Hardenberg en inmiddels uitgegroeid tot een installatiebedrijf met gemiddeld 50 medewerkers, werkzaam in heel Oost-Nederland en vestigingen in Hardenberg en Enschede.

Otterman beschikt over zowel de kennis als het personeel om u goed te adviseren en een compleet warmtepomp systeem installeren.

Heeft u vragen, wilt u een offerte ontvangen of misschien direct een afspraak inplannen om een Warmtepomp te laten installeren? Neem dan contact op met de specialisten van Otterman techniek, vul hiervoor het contactformulier in of bel 0523-261683. Otterman Techniek werkt overigens hoofdzakelijk voor zakelijke opdrachtgevers en niet rechtstreek voor de particuliere markt.

Warmtepomp laten installeren bestaande woning

Wij krijgen regelmatig de vraag of het ook mogelijk is om een warmtepomp te later installeren in bestaande woning. Een warmtepomp plaatsen in een bestaande woning is zeker mogelijk. In deze gevallen wordt er dan meestal wel gekozen voor een hybride warmtepomp.

Er wordt gekozen voor een hybride warmtepomp omdat dit bij bestaande bouw veel voordelen heeft. Een hybride warmtepomp is een combinatie van een lucht-water warmtepomp en een gasgestookte hoogrendementsketel. Het systeem bestaat vrijwel altijd uit een buitenunit en een binnenunit. In de binnenunit zit vrijwel altijd de warmtepomp verwerkt. Vervolgens wordt dit systeem gekoppeld aan een Cv-ketel.

Een dergelijk systeem heeft wel stroom nodig. Zou u een warmtepomp laten installeren, dan zou het stroomverbruik in uw woning dus wel toenemen, maar het gasgebruik zal lager uitvallen. Wilt u nu het stroomverbruik ook maximaal terugdringen? Dan kunt u het laten installeren van een warmtepomp natuurlijk combineren met het laten plaatsen van zonnepanelen.

Wilt u een Warmtepomp laten installeren en heeft u hier nog vragen over? Of Warmtepomp laten installeren en wilt u direct een afspraak inplannen? Neem dan gerust eens contact op met de installateurs van Otterman techniek, vul hiervoor het contactformulier in of bel 0523-261683.

Warmtepomp laten installatie nieuwbouw

Bij nieuwbouwprojecten wordt overigens vaak wel gekozen om een geometrische warmtepomp te installeren. Een geometrische warmtepomp staat overigens ook wel bekend als aardwarmte warmtepomp. Maar door de hoge investeringskosten en de ingrijpende werkzaamheden wordt er bij bestaande bouw dus vaak gekozen voor een hybride warmtepomp.

Bent u bezig met een nieuwbouwproject of gaat u een nieuwbouwproject starten en ent u benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot geometrische warmtepomp of een hybride warmtepomp systeem? Neem dan ook gerust eens contact op met de specialisten van Otterman Techniek.

Vestiging Hardenberg

 • Handelsstraat 40
  7772TR Hardenberg
 • Postbus 147
  7770AC Hardenberg
 • T: 0523-261683
  F: 0523-260683
 • E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vestiging Enschede

 • Josink Hofweg 20
  7545 PP Enschede
 • T: 053-4317554
 • E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij werken in de volgende sectoren: